Skip to content Skip to footer

Renkaanvaihto ja säilytys

Talvirenkaat kannattaa vaihtaa alle ennen kuin lämpötilat kääntyvät nollan alapuolelle. Ensilumien tultua renkaiden vaihdolla alkaa olla jo kiire ja samaan aikaan autohuollot ruuhkautuvat.

Lain mukaan talvirenkaissa uran syvyys pitää olla vähintään 3 mm ja kesärenkaissa 1,6 mm. Nastarenkaiden turvasuositus urasyvyydelle lumisella, jäisellä tai loskaisella tiellä on vähintään 6 mm. Kitkarenkaista puhuttaessa 4 millimetriä jäljellä olevaa kulutuspintaa alkaa olla liian vähän sohjokeleillä. Nastarenkaiden käyttöikä on noin kolme vuotta.

Kesärenkaiden vaihtoon kannattaa ryhtyä silloin, kun liukkaudesta ole enää vaaraa. Periaatteessa kesärenkaat tulisi vaihtaa maaliskuun loppuun mennessä, tai 2. pääsiäispäivästä seuraavaan maanantaihin mennessä, mutta tässäkin takarajassa on hyvä huomioida kelivaraus sekä terve maalaisjärki. Jos kelit ovat yhä huonot tai vaikkapa edessä on vielä automatka pohjoiseen, kannattaa vielä pitää “talvitossut” alla. Kesärenkaissa urasyvyyden tulisi olla vähintään 5 mm vesiliirtojen välttämiseksi. Renkaiden kunto on aina hyvä tarkistaa ennen kuin niiden vaihtaminen on ajankohtaista.

TYÖVAIHEET:
Auto nostetaan ilmaan nosturilla
Renkaiden pultit tai mutterit avataan koneellisesti
Renkaat irroitetaan
Uudet renkaat nostetaan ja asetetaan paikoilleen
Pultit tai mutterit kiristetään koneellisesti
Renkaiden ilmanpaineet tarkistetaan
Auto lasketaan nosturilla
On suositeltavaa, että asiakas itse tarkastaa pulttien tai mutterien kireyden uudelleen noin 100 ajokilometrin jälkeen

Hyvä
Asiakkaamme

(Asessorinkatu 12) Kaarinan toimipisteessämme ei ole enää toimintaa ole hyvä ja varaa aika Turun toimipisteestä.

Palvelut joita voit saada (Siutlankatu 5, Halli 19) Turun toimipisteestä ovat auton pesu- ja huolto sekä rengashotelli ja renkaiden vaihto.

Ole hyvä ja ota yhteyttä puhelimitse numeroon
044 298 8880.